Denna modul vänder sig till er som undervisar i biologi, fysik, kemi eller naturkunskap på gymnasiet och högstadiet. Den fokuserar särskilt på användandet av digitala verktyg i den naturvetenskapliga verksamheten och i synnerhet då det didaktiska perspektivet vid denna användning. Modulen visar hur ni kan använda digitala verktyg i naturvetenskaplig undervisning för att tydliggöra fenomen inom naturvetenskap, utveckla olika möjligheter till laboration, variera undervisningen, arbeta formativt och samtidigt utveckla det kollegiala lärandet inom naturvetenskap. Samtliga digitala verktyg som används i de olika delarna är avsedda för ett undersökande arbetssätt i de naturvetenskapliga ämnena.
Ni kommer också att få undersöka och diskutera vilka didaktiska utmaningar som uppkommer och hur dessa kan bemötas, utifrån aktuell forskning. I samtliga delar får ni lära er om tekniken i sig, den historiska bakgrunden och fördelarna samt utmaningarna med att använda respektive digitalt verktyg i undervisningen.
Denna modul har ett dubbelt syfte då den dels bidrar med möjligheter för eleverna att utveckla förmågan att använda digitala verktyg och dels att utveckla kunskaper och förmågor kopplat till det naturvetenskapliga innehållet.
Modulen består av följande delar:
Modulen är framtagen av Högskolan i Halmstad.
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett så bra sätt som möjligt. Här kan du välja vilka cookies du vill godkänna.